ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ITF GRAND MASTER CHOI JUNG HWA – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

 

Την Τετάρτη 24 έφτασε στην Ελλάδα ο GM Choi Jung Hwa στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του INO#370 Master Σολδάτος Άγγελος και ο Master Κυριακίδης Κωνσταντίνος καθώς κι εκπρόσωποι του οργανισμού. Ο Grand Master παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη και συνομίλησε με τα μέλη και τους ενημέρωσε για τις διεθνείς εξελίξεις του TaekwonDo.

Στη συνέχεια ταξίδεψε μέχρι την πόλη της Πρέβεζας, έδρα του ΙΝΟ#370 καθώς και  τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για την επίσκεψη του Προέδρου στη χώρα μας. Στην Πρέβεζα επισκέφθηκε τον Α.Γ.Σ. Ευκλέα όπου μικροί και μεγάλοι αθλητές του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Φωτογραφήθηκαν μαζί του κι εκείνος τους μοίρασε αυτόγραφα. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για την διάδοση του αθλήματος στη χώρα μας καθώς και για τις τοπικές εξελίξεις. Ο ίδιος συμβούλευσε τα μέλη και τους εκπαιδευτές σχετικά με τον ορθό τρόπο διδασκαλίας κι εξάσκησης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο DO (την ανάπτυξη του πνευματικού επιπέδου του αθλήματος) και για άλλη μια φορά εξέφρασε τη στήριξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο δύσκολο έργο του οργανισμού στην Ελλάδα.Με υψηλά μέτρα ασφαλείας, τα οποία ίσχυαν καθ’ όλη την επίσκεψή του στη χώρα μας, συνοδεύτηκε στο ξενοδοχείο συνεχίζοντας τις επαφές με τα μέλη.

Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση των αρχών των πόλεων αυτών. Στις συνομιλίες που είχε με τους δημάρχους και των δύο πόλεων τονίστηκε η σημασία και τα πλεονεκτήματα για τη δημιουργία σωστών πολιτών μέσω της εκπαίδευσης του TaekwonDo. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην περιοχή και έγινε αποδέκτης της πλήρους στήριξης που παρέχουν οι δήμοι στα τοπικά σωματεία για τη διάδοση του αθλήματος και την προώθηση του αθλητισμού γενικότερα. Στους δημάρχους απονεμήθηκε τιμητικά από τον ίδιο ο βαθμός του πρώτου DAN.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε και στις δύο πόλεις από τον διοργανωτή του σεμιναρίου Master Σολδάτο Άγγελο και μέλη του οργανισμού και γευμάτισε μαζί τους. Επιστρέφοντας στην πόλη της Πρέβεζας απόλαυσε βραδινό περίπατο σε γραφικά σημεία της πόλης με μέλη και φίλους του TaekwonDo.

Την επόμενη μέρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας τον υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του στην πόλη μας. Τον διαβεβαίωσε για τη στήριξή τους στην πιο ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη δηλώνοντας ότι πολλά στελέχη της Διεύθυνσης εξασκούνται στο TaekwonDo. Ο Πρόεδρος με συγκίνηση ευχαρίστησε τα άτομα που αποτέλεσαν την προσωπική του φρουρά και τον συνόδευαν καθ’ όλη την διαμονή του στη χώρα μας και σ’ όλες του τις μετακινήσεις.

Επόμενη συνάντησή του ήταν με τον δήμαρχο της Πρέβεζας. Σε συζήτηση που είχε μαζί του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη συμβολή του δήμου στις διοργανώσεις του TaekwonDo και για τη στήριξη στο σύλλογο και από την πλευρά του δεσμεύτηκε να επαναλάβει ένα διεθνές σεμινάριο στην πόλη μας δηλώνοντας για άλλη μια φορά το πόσο εντυπωσιασμένος είναι με την περιοχή μας αλλά και από την υποδοχή και την αποτελεσματικότητα της οργανωτικής επιτροπής. Ο δήμαρχος ζήτησε την διεξαγωγή του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, δεσμευόμενος ότι θα ανταπεξέλθει στη φιλοξενία παρά τις αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρα έγινε η έναρξη του διεθνούς σεμιναρίου με τη συμμετοχή 110 μελών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από άλλες χώρες όπως την Ιταλία, τη  Βουλαγαρία, την Αλβανία, τη Σουηδία, την Κύπρο, την Αυστραλία. Μετά τον χαιρετισμό του Master Σολδάτου Άγγελου κατά την επίσημη έναρξη του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος με τη σειρά του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες κι έδωσε έμφαση στις δυνατότητες που απορρέουν μέσα από τέτοιες διοργανώσεις και στοχεύουν στην ανάπτυξη του DO. Στόχος αυτού του σεμιναρίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, πέρα από τη βελτίωση των τεχνικών των αθλητών και των εκπαιδευτών ήταν και η πνευματική εξέλιξη την οποία και θεωρεί σημαντικότατη για το άθλημα. Τα μέλη που παρακολούθησαν το σεμινάριο δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τη διδασκαλία του καθώς έμειναν εντυπωσιασμένοι και ικανοποιημένοι από την απλότητα του χαρακτήρα του και την αμεσότητά του.

Την τελευταία μέρα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε πρωτάθλημα που αφιερώθηκε στον ίδιο τον Πρόεδρο. Εκείνος με τη σειρά του παρευρέθηκε στους τελικούς αγώνες κάποιων κατηγοριών και βράβευσε αρκετούς αθλητές.